هدف از این تحقیق بررسی سبک های فرزندپروری با فرمت docx در قالب 23 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 


فهرست مطالب
سبک های فرزندپروری
سبک های فرزندپروری21
والدین گرم و آزادگذارنده25
والدین گرم و کنترل کننده26
والدین سرد و آزاد گذارنده26
والدین سرد و کنترل کننده26
سبک مستبدانه و سلطه جو27
سبک مقتدرانه27
سبک سهل گیرانه28
سبک غفلت گرایانه و بی توجه29
پیشینه تجربی64

 

 


 امروزه محققان در خصوص سبک¬های فرزندپروری والدین و تأثیراتی که هر یک بر رشد کودکان دارند، به بحث و بررسی پرداخته و الگوهای متفاوتی را ارائه داده اند. عمده¬ی مطالعات و مدل¬های ارائه شده در این حوزه، بر دو بعد، پذیرش-پاسخ گویی  و درخواست-کنترل  تأکید دارند (دارلینگ  و اشتاین برگ ، 1993؛ مک کوبی  و مارتین ، 1983).

 

 

بعد اوّل فرزندپروری (پذیرش- پاسخ گویی)، نشان دهنده¬ی والدینی است که حمایت کننده بوده و به نیازهای فرزندانشان حساس هستند، تمایل دارند به کودکان خود محبت کنند و آن¬ها را تحسین نمایند.

 

 


والدین پذیرا و پاسخگو، با  عاطفه هستند ، اغلب با مهربانی ، تحسین و تشویق با فرزندانشان برخورد می کنند؛ آن¬ها همچنین، موقعی که، کودک رفتار ناشایستی انجام می¬دهد فوراّ او را تنبیه نمی¬کنند. والدینی که کمتر پذیرا و پاسخگو هستند، از فرزندان خود ایراد می¬گیرند، آن¬ها را تحقیر و تنبیه می¬کنند و به آن¬ها توجهی نمی¬نمایند (سیگلمن، 1999).

 


بعد درخواست- کنترل، بر کنترل والدین بر تصمیمات فرزندان اشاره دارد. والدین کنترل کننده و درخواست کننده یک سری قوانین را برای کودکان قرار می¬دهند و از آن¬ها انتظار دارند که از قوانین پیروی نمایند. آن¬ها رفتار فرزندان را مشاهده و نظارت می¬کنند تا مطمئن شوند که، مقررات توسط فرزندان اجرا می¬شود.

 

 

 والدینی که کمتر سخت گیر و کنترل کننده هستند، درخواست¬های کمی از فرزندان دارند، و به آن¬ها اجازه می¬دهند که استقلال و خودمختاری بیشتری در محیط اطرافشان داشته باشند. با توجه به این دو بعد، چهار سبک فرزندپروری عبارتند از: مقتدر ، مستبد  (سلطه جو)، سهل گیر  و غفلت¬گرا  (دارلینگ و اشتاین برگ، 1993، مک کوبی و مارتین، 1983).