هدف از این تحقیق بررسی هیجان و هوش هیجانی با فرمت docx در قالب 40 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 


فهرست مطالب
هیجان و هوش هیجانی
هیجان37
هوش هیجانی38
تاریخچه هوش هیجانی39
تعاریف هوش هیجانی44
مدلهای هوش هیجانی47
مدل توانایی47
مدل هوش هیجانی دانیل گلمن50
مدل شخصیتی بار-آن53
الگوی «کوپر و ساواف» از هوش هیجانی54
مفهوم سازگاری تحصیلی54
دیدگاه های نظری درباره سازگاری58
دیدگاه تحلیل روانی58
دیدگاه روانشناسی فردی59
نظریه رونی- اجتماعی59
نظریه زیستی- اجتماعی59
نظریه یادگیری61
نظریه یادگیری اجتماعی61
دیدگاه روانشناسی شناختی61
نظریه بافت گرا62
پیشینه تجربی64

 


هیجان  پدید¬ه¬ی جان بخش زندگی و اساس فراز نشیب¬های تجارب روزانه و لحظات بیادمانی حیات انسان است. آشکار است که هیجان¬ها مهم هستند و نقش بسیار مهمی در زندگی ما بازی می¬کنند. بیش از همه آن¬ها مکمل سلامتی، موفقیت و روابط شخصی هستند و برای بقای ما مهم هستند. دلایلی منطقی برای این گفته وجود دارد. اول اینکه، هیجان¬ها شامل اطلاعاتی در مورد خود و دیگران و جهان ا¬طراف می¬باشند. دوم اینکه آن¬ها، در تفکر و تصمیم-گیری به ما کمک می¬کنند. 

 

 


سوم اینکه، هیجان¬ها بی¬سامان نیستند، بلکه قابل فهم و پیش¬بینی می-باشند. هیجان¬ها طی میلیون¬های سال تکامل یافته¬اند و در نتیجه استعدادی بالقوه هستند که امروزه به عنوان یک سیستم راهنمای درونی به انسان خدمت می¬کنند(سپهریان، 1386).هیجان¬ها پدیده¬های چند بعدی هستند. آن¬ها به صورت پدیده¬های ذهنی، زیستی، هدفمند و اجتماعی وجود دارند. هیجان¬ها تا اندازه¬ای احساس¬های ذهنی هستند و باعث می¬شوند تا به شیوه خاصی احساس کنیم، مثلاً خشمگین یا شادمان شویم. 

 

 

هیجان¬ها پاسخ زیستی نیز هستند واکنش¬های فیزیولوژیکی، که بدن را برای عمل سازگاری آماده می¬سازد. هیجان¬ها هدفمند هم هستند. برای مثال، خشم میل انگیزشی برای انجام دادن کاری، مانند جنگیدن با دشمن یا اعتراض کردن به بی عدالتی در ما ایجاد می¬کند که در غیر این صورت چنین نمی¬کردیم. هیجان-ها پدیده¬های اجتماعی نیز هستند. وقتی هیجان زده می¬شویم، علائم قابل تشخیص چهره¬ای، ژستی و کلامی می¬فرستیم که دیگران را از کیفیت و شدت هیجان پذیری ما با خبر می¬کنند.

 

 

 هیجان نوعی ساختار روان¬شناختی است که این چهار جنبه¬ی تجربه را در یک الگوی هم زمان، هماهنگ می¬کند. هیجان همان چیزی است که عناصر احساس، انگیختگی، هدفمندی و بیانگری را در واکنشی منسجم به رویداد فراخوان، تنظیم می¬کند (ریو ، 2005، ترجمه¬ی سید محمدی، 1387).¬  

 

 

یکی از مفاهیمی که در دهه¬های اخیر مورد توجه قرار گرفته، مفهوم هوش هیجانی است. دلیل این امر توانایی فرضی هوش هیجانی بالا در حل بهتر مسائل و کاستن از میزان تعارضات بین آنچه که انسان احساس می¬کند و آنچه که فکر می¬کند؛ می¬باشد. هوش هیجانی یعنی توانایی اداره مطلوب خُلق و خوی و وضع روانی و کنترل تکانش¬ها است. 

 

 


عاملی که هنگام شکست ناشی از دست نیافتن به هدف، در شخص ایجاد اندیشه و امید می¬کند. پیچیدگی¬های عصر حاضر و سرعت تحولات در عرصه¬های مختلف زندگی، نقش یافته¬های دقیق و علمی روانشناسی را حساس¬تر نموده ¬است.