هدف از این تحقیق بررسی حل مساله و راهبردهای آن با فرمت docx در قالب 25 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب 

راهبردهای حل مسئله 

بازنمایی مسئله 

ساختار شناختی حل مسأله 

مراحل حل مسئله در مدل حافظه گرينو 

مولفه های سبکهای حل مسئله 

حل مساله و مؤلفه های فراشناختی 

حل مسئله -- تصميم گيری 

دیدگاه های گوناگون در زمینه حل مسئله 

دیدگاه رفتار گرایی و شناختگرایی 

دیدگاه پردازش اطلاعات 

مراحل حل مسئله

حل مسئله در دیدگاه روان پویایی 

مفهوم حل مسئله در دیدگاه انسان گرایانه 

حل مسئله در دیدگاه یادگیری اجتماعی

منابع

 

 

 

افراد اغلب به اين دليل در مشکلی می مانند که سرسختانه تنها يک راه حل را برای مشکل خود به کار می برند, هنگامی که اين راه حل عمل نمی کند آنها با تلاش بيشتر و با همان راه حل , کارشان را ادامه می دهند.رشد تحقيقات درباره نقش واسطه ای ارزيابی و سبک شناختی در سال های اخير موجب گسترش و توسعه دانش و کاربرد اين نقش در عرصه سلامت روان گرديده است. يکی از جنبه های ارزيابی شناختی که در ادبيات تحقيق مطرح شده است سبک حل مسأله است. نزو ( 1987) سبک حل مسأله را بعنوان فرايندی شناختی – رفتاری تعريف می کند که افراد  بوسیله آن راهبردهای موثری برای رویارویی و کنار آمدن با موقعيت های مشکل زا در زندگی روزمره را شناسايی و کشف می کنند.

 

 

 

هاگا ( 1995) شيوه حل مساله را وسيله ای مفيد برای مقابله با مشکلات موقعيتی تعريف می کند که به صورت فرايندی شناختی يا رفتاری , انواع پاسخ های بالقوه مؤثر را به موقعيت های مشکل آفرين ارائه می کند واحتمال انتخاب موثرترين پاسخ را از ميان اين راه حل های مختلف افزايش می دهد. نزو( 1987) يک فرايند پنج مرحله ای را پيشنهاد می کند که اگر به نحو مؤثری به کار گرفته شود، فرد نسبت به استرسورهای بيرونی مقاومت بيشتری نشان می دهد و کمتر مستعد افسردگی خواهد شد .