هدف از این پایان نامه نقش ارتباط باز در ایجاد دلبستگی ایمن والد و کودک می باشد.

 



امنيت در سطح فردي باعث تقويت ارتباط در سطح ميان فردي مي شود . هنگامي كه كودك با مشكل ها ، چالش ها ، و تعارض هاي بالقوه اي با والد روبرو مي شود ، اطمينان به در دسترس بودن والد به او اجازه مي دهد كه هم احساس ها منفي و هم احساس ها مثبت خود را در سطح ميان فردي به صورت مستقيم و باز انتقال دهد ( برترون ، 1990 ) ارتباط مستقيم كودك باعث مي شود دريافت پيام هاي او توسط والد آسان تر شده و اين پيام ها كمتر در معرض سوء تعبير قرار گيرند . در نتيجه ،‌پاسخ والد به احتمال زياد حساس و مناسب خواهد بود . هنگامي كه كودكان وارد مرحله مشاركت تصحيح شونده توسط هدف  مي شوند ( مارتين  ،‌1999 ) ،‌پاسخ والد به پيام هاي كودك اغلب شامل برقراري موازنه بين درخواست هاي كودك و اهداف والد و انتظارات رسشي كودك است ( بامربند ، 1967 ) . والد در مرحله مشاركت تصحيح شونده توسط هدف ،‌به تدريج مدل هاي كارني دروني خود از كودك دروني خود از كودك را بازبيني مي كند تا توانايي در حال رشد كودك براي تحمل ناكامي و دروني كردن قوانين والدين را نيز در نظر بگيرد . در نتيجه ، ارتباطهاي والد شامل ايجاد مشاركت همكارانه از طريق مذاكره و برنامه ريزي مشترك است . مدل هاي كاري دروني والد هم براي دريافت پيام هاي كودك مهم اند و هم براي هدايت والد در قرار دادن محدوديت هاي مناسب براي كودك . مدل كاري دروني والد از خود به عنوان يك مراقب لايق باعث مي شود او محدوديت ها را به صورتي شفاف و به طور جدي براي كودك اعمال كند . 

 

 

 


ارتباط باز ،‌اطلاعات جديدي توليد مي كند كه مي توان با استفاده از آنها مدل هاي كاري دروني را روزآمده كرده و بازبيني نمود . هنگامي كه كودك ، نگراني ها و موفقيت هاي خود را با والد در ميان مي گذارد ، مدل هاي كاري دروني والد از كودك به تدريج تغيير مي كند تا بتواند علايق ، نگراني ها ، حساسيت ها و توانايي هاي او را بشناسد . علاوه بر آن ، هنگامي كه والدين اهداف خود را منتقل مي كنند ، كودكان مي توانند مدل هاي كاري دروني خود از والد را بازبيني كرده و نگراني ها ، قوانين و عادت هاي والدين را نيز در نظر بگيرند . مدل هاي كاري دروني از خود و ديگري كه روزآمد شده باشند به نوبه خود منجر به ارتباطهايي  مي شوند كه در آن ارتباطها نيازهاي والد و كودك پيش بيني شده و در نظر گرفته مي شوند .

 

 

 

 

اگر مدل هاي كاري دروني از خود و  ديگري نسبتاً دقيق باشند ، باعث تشويق اعتماد واد و كودك در ارتباط شده كه آن هم به نوبه خود از ارسال مستقيم و مناسب اهداف والد و كودك پيش بيني شده و در نظر گرفته مي شوند . اگر مدل هاي كاري دروني از خود و ديگري نسبتاً دقيق باشند ، باعث تشويق اعتماد والد و كودك در ارتباط شده كه آن هم به نوبه خود از ارسال مستقيم و مناسب اهداف والد و كودك حمايت كرده و قابليت بيشتري براي همدلي با فرد ديگر فراهم مي نمايد . مدل هاي كاري دروني روزآمد شده كه اعتماد واقع بينانه به خود و ديگري را مي پروراند ، منجر به ايجاد هيجان هاي مثبت در ارتباط ايمن مي شود . اين مدل ها در موارد تنيدگي اندك ، لذت ارتباط را بيشتر مي كنند . مدل هاي كاري دروني مطلوب از خود و ديگري در موارد تنيدگي بالا به كودك اجازه مي دهند كه والد را به صورت وسيله بالقوه مقابله و منبع حمايت بنگرد . به طور خلاصه ،‌والد به صورت يك راه حل و نه يك مشكل نگريسته مي شود . 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب
انواع الگوهاي ارتباطي 
الگوهاي ارتباطي عاطفي والد در هنگام آشفتگي كودك 
طبقه بندي مادران با توجه به مدل كاري دروني متخصام – درمانده 
سطوح پردازش در ارتباط هاي والد – كودك 
سطح فردي : مدل كار دروني از خود درگيري 
سطح ميان فردي : دريافت و ارسال پيام ها 
سطح فراشناختي : روز آمد كردن و باز بيني 
نقش ارتباط باز در ايجاد دلبستگي ايمن 
چرخه ايمن و چرخه اضطرابي در ارتباطات والد و كودك 
آسيب شناسي رواني و ساختارهاي تحولي 
نقش تجربه اوليه و سازگاري 
اختلال در رابطه اوليه و آسيب شناسي رواني 
رابطه دلبستگي و برخي اختلالات خاص 
اختلال هاي اضطرابي 
رفتارهاي ضد اجتماعي 
افسردگي 
مداخله

يشينه تحقيقاتي 
پيشينه داخلی
پيشينه خارجی 

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی