این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق تنیدگی والدینی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری تنیدگی والدینی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق تنیدگی والدینی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.

 

 

نقش والدگری خود به طور بالقوه می تواند منبع استرس باشد. که در آن تنیدگی والدینی می تواند از استرس های اجتماعی بوجود آید. از جمله این استرس های اجتماعی  می توان به در تهدید قرار گرفتن هویت والدینی ،بهداشت روان یا سلامت  عمومی ،مسئولیت های بیش ار حد(فرسودگی کاری)،یا مسئولیت های کم که منجر به خستگی و  رها کردن نقش والدگری می شوند، نام برد.
در مواجهه با شرایط زندگی سخت ،روش خاص تفکر در مورد تجارب می توانند به طور قوی  مقاومت و شدت آشفتگی عاطفی را  که بدنبال حادثه می آیند ،تحت تاثیر قرار دهد(بک ،1979). بزرگسالانی که  از استراتژی های انفعالی ،استراتژی های سازگاری  متمرکز برعاطفه  استفاده می کنند  به احتمال زیاد تنیدگی والدینی را تجربه می کنند(بارنت و همکاران ،1990). روش تفکر متمرکز بر عاطفه در مورد تجارب استرس زا حالتی  است که فرد خودش را  دریافت کننده منفعل صرف تجارب می بیند،همچنین  افرادی که از مکانیسم  انکار استفاده  می کنند یا  افرادی که اشتغال ذهنی  قبلی از عواطف ناخوشایند مثل ترس یا ناراحتی دارند با نشانه های  از مشکلات عاطفی از قبیل  نگرانی و افسردگی مواجه می شوند.

 

 

 

برعکس ،استراتژی های متمرکز بر حل مساله ،احتمال زیاد دارد که توانایی حل مساله را ارتقا دهند برخلاف استراتژیهای عواطف محور ،استراتژیهای حل مساله محور  توجه را به عواطف منفی برخاسته از واکنش استرس درگیر نمی کنند ،سازگاری های متمرکز بر حل مساله بسیار عالی در کاهش تنیدگی والدینی در انواع موقعیت ها   اثر می کنند .استرس در میان بزرگسالانی که اعتماد به نفس قوی  به توانایی هایشان در والد بودن حامی دارند و آنهایی که موقعیت های استرس زا را با کودکان خود طوری مدیریت و هدایت می کنند که بر تعیین  منابع  مشکل تمرکز دارند و در  ایجاد راه حل هایی بر این مسائل  هستند بسیار کم است (فری و همکاران 1989؛میلر و همکاران ،1992).

 

 


استراتژیهای سازگاری حل مساله محور ،منعطف  ،تاثیر مثبتشان  نه تنها در کاهش واکنش استرس موثر بوده اند بلکه در تعدیل اثرات مخرب استرس بر رفتار والدین  نسبت به فرزندانشان هم  تاثیر گذار بوده اند(جارویس و کریسی ،1991).اینکه به طور کلی مکانیسم سازگاری مساله محور را  بهترین مکانیسم انطباقی در مواجهه با تنیدگی والدینی بدانیم باید احتیاط کرد .چرا که  برای افراد متفاوت و خاص هر نوع مکانسیم سازگارانه ی دیگری هم  می توانند در کاهش استرس موثر واقع شوند. ( بستگی به منابعشان ، شخصیت و شناختشان ) و تحت شرایط خاص(لازاروس ،2006).،فقط یک نسخه ی واحد برای مکانسیم های سازگارانه افراد  که تنیدگی والدینی را کاهش دهد  وجود ندارد.به عنوان مثال در آن موقعیت هایی که افراد معتقدند که آنها بر شرایط اطراف در  موقعیت های استرس زا ، کنترل دارند  و از مکانیسم سازگاری مساله محور  استفاده می کنند به احتمال قوی رویکرد موفق  در دفع کردن استرس ها و مسائل بهداشتی فیزیکی و روانی  استفاده می کنند.برعکس استراتژیهای  سازگارانه ی مساله محور در موقعیت هایی که افراد کنترل کمی بر عوامل استرس زا دارند  موثر نبوده و در آن نمونه ها ، استراتژی های  عاطفه محور  مفید واقع می شوند(آلدوین ،2007 ؛کوهن 1996). 

 

 

 


فهرست مطالب
1-6 تعاریف مفاهیم تنیدگی والدینی
1-6-1 تعاریف نظری تنیدگی والدینی
1-6-2 تعاریف عملیاتی تنیدگی والدینی

فصل دوم پایان نامه: چارچوب نظری و پیشینه پژوهش تنیدگی والدینی

1-6-2-2تنیدگی والدینی :نمره ای است که از طریق کاربرد پرسشنامه شاخص تنیدگی والدینی(PSI) بدست می آید.    2
2-2 تنیدگی والدینی:    2
2-2-1تعریف مفهوم تنیدگی والدینی:    3
2-2-2نظریه های تنیدگی والدینی:    4
2-2-2-1 نظریه ی استرس والدین –کودک – روابط کودک و والدین :    4
2-2-2-2 نظریه ی تنش های روزمره :    5
2-2-3 کودک و نقش والدگری  علل استرس:    7
2-2-4 ارزیابی  استرس :    9
2-2-5 مکانیسم های سازگاری:    10
2-3 پیشینه تحقیقات :    13
منابع :    16